close
close

Formular cerere ofertă

    Nume (obligatoriu)
    E-mail (obligatoriu)
    Telefon (obligatoriu)
    Observații

    Maximizarea Potențialului: Coaching pentru tineri

    Andra Olaru este coach profesionist ICF și are ca misiune să ajute tinerii să-și descopere resursele interioare și să-și găsească propriile răspunsuri, într-un mod care le permite să se simtă puternici și încrezători în alegerile lor. Andra crede cu tărie că fiecare tânăr din România este o forță creatoare și este necesar să primească sprijinul de care are nevoie pentru a-și descoperi și atinge potențialul. Pentru a primi lunar informații actualizate despre programele și ofertele pentru tineri pe care le oferă, te poți abona la newsletter-ul ei pe site-ul  www.andraolaru.com.

    Ce trebuie să știm despre coaching și cum ne poate ajuta în dezvoltarea personală?

    Coaching-ul, așa cum este el definit de International Coaching Federation, este un proces prin care creăm un parteneriat cu clientul pentru a-l sprijini în identificarea obiectivelor personale și atingerea acestora. Fiindcă știe că fiecare dintre noi trăiește o experiență unică, coach-ul nu oferă sfaturi pentru care nu există un răspuns universal. În schimb, un coach bun, te ajută să conștientizezi ce stă la baza blocajelor, care sunt resursele și oportunitățile pe care le poți accesa și, astfel, să-ți formulezi propriile soluții, care se află în acord cu nevoile și valorile tale.

    Care sunt tendințele de acțiune ale tinerilor în prioritizarea și setarea obiectivelor?

    Mă bucur să văd că din ce în ce mai mulți tineri aleg calea antreprenoriatului. Sunt încrezătoare că noile generații vor crea business-uri inovatoare și vor contribui la bunăstarea noastră ca și națiune. Un tipar pe care l-am observat la tinerii aflați la început de drum cu afacerea lor este tendința de a-și schimba frecvent prioritățile, urmărind mereu o nouă idee genială, o nouă posibilitate de a crea valoare. Cred că noi toți cei care avem un business ne confruntăm măcar odată cu așa numitul Shiny Object Syndrome (adică fix această tendință de a sări de la un proiect la altul), însă pentru tineri este esențial să conștientizeze faptul că resursele noastre de timp, energie, financiare, etc sunt limitate.

    Din dorința de a nu pierde o ocazie, este foarte ușor să-și rateze obiectivele, să acționeze fără o strategie clară în minte și să ajungă la burnout. De aceea este necesar să aibă claritate referitor la ceea ce își doresc să construiască, ce resurse au disponibile și cum să selecteze din multitudinea de idei și oportunități pe cele care contribuie cu adevărat la atingerea obiectivelor personale și de business.

    Pandemia a creat un context de conștientizare și de redefinire a valorilor și a misiunii personale pentru tinerii cu care a lucrat Andra. A fost o perioadă cu încercări pe multiple planuri, însă prin intermediul coaching-ului a oferit claritate tinerilor în legătură cu cariera pe care și-o doresc . În prezent,  Andra continuă această muncă ajutând adolescenții și studenții care simt că nu și-au descoperit încă drumul în carieră. De asemenea, lucrează cu tinerii antreprenori, care, la polul opus, au claritate referitor la ceea ce vor să creeze pentru ei și pentru cei din jur, însă au nevoie de sprijin pentru a găsi cele mai bune moduri de a gestiona timpul și stresul.

    Cum pot tinerii să își asigure un echilibru și rezultatele dorite în carieră sau în antreprenoriat?

    Este esențial să își dezvolte capacitatea de a defini obiective S.M.A.R.T și de a-și gestiona nevoia de control, astfel încât să devină confortabili cu delegarea anumitor activități. Perseverența și consistența sunt de asemenea calități ce trebuiesc exersate pentru a obține rezultate pe termen lung. Nu în ultimul rând, cultivarea respectului și grijii față de sine, prin conștientizarea emoțiilor și onorarea nevoilor corpului de a se odihni, mișca și alimenta corespunzător.

    În opinia Andrei, coaching-ul este încă la început de drum în România. Dorința ei este ca din ce în ce mai mulți tineri să înțeleagă ce este cu adevărat coaching-ul și să conștientizeze puterea acestei forme de dezvoltare personală. Recomandarea ei este alegerea unui coach care a urmat o școală formare acreditată ICF pentru a asigura beneficiciul unui proces conform standardelor de practică.

    Pe Andra Olaru o puteți contacta la andra@andraolaru.com.

    Un sfat pentru cititori:

    Descoperă ce îți încarcă bateriile după o perioadă dificilă și către ce să-ți canalizezi energia. Înconjoară-te de oameni cu pasiuni similare, care sunt interesați de propria dezvoltare și fă cât mai mult networking. Întreabă-te “De ce?” de 5 ori înainte să acționezi într-o direcție pentru a afla dacă acționezi conform valorilor tale sau dimpotrivă, din teamă sau presiunea celor din jur. Dă-ți voie să greșești fiindcă nicio experiență nu este în van, toate contribuie la formarea ta.

    Realizator, Diana Ciobotar

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Detalii Am înțeles