close
close

Formular cerere ofertă

    Nume (obligatoriu)
    E-mail (obligatoriu)
    Telefon (obligatoriu)
    Observații

    Punct de cotitură

    Acceptare. Identificare. Gestionare

    În viață și în afaceri există momente-cheie, care pot marca diferența dintre succes și eșec. Aceste momente, cunoscute sub numele de puncte de cotitură, reprezintă momente critice în care alegerile și acțiunile noastre pot determina direcția viitoare a unei strategii, sau a unei organizații.

    1. Definirea Punctului de Cotitură:
      • Un punct de cotitură în strategie reprezintă un moment critic în care deciziile și acțiunile noastre pot schimba direcția și rezultatele strategiei.
    2. Identificarea Punctelor de Cotitură:
      • Punctele de cotitură pot fi identificate prin observarea schimbărilor semnificative în mediul extern sau intern, precum și prin analiza datelor și tendințelor relevante.
    3. Analiza și Evaluarea Punctelor de Cotitură:
      • Este important să evaluăm impactul potențial al unui punct de cotitură asupra strategiei și să identificăm riscurile și oportunitățile asociate cu acestea.
    4. Reacția și Adaptarea Strategiei:
      • Răspunsul la un punct de cotitură poate implica adaptarea și ajustarea strategiei pentru a face față schimbărilor și pentru a maximiza avantajele.
    5. Valorificarea Oportunităților:
      • Punctele de cotitură pot fi transformate în oportunități de avansare prin identificarea și exploatarea resurselor și a avantajelor competitive.

    Primul pas îl reprezintă acceptarea faptului că există un punct de cotitură, sau o situație de criză în cursul acțiunilor noastre. Negarea ne menține captivi, iar acest lucru poate cauza escaladare, conflict, poate chiar dispariție. Pentru a putea ajunge la gestionare este nevoie de identificarea factorilor interni și experni de interes, care afecteaza, sau dezafectează. Orice informație care vine din trecut e necesar să fie tratată ca atare, adică o informație trecută, iar viitorul tratat ca un necunoscut. Din acest punct, echilibrul incepe să fie creat, iar gestionarea poate să înceapă cu identificarea impactului, pe cât mai multe direcții, iar datele legate de impact, ne arată și ce măsuri sunt necesare. Diana Ciobotar, Specialist Comunicare de Criză, Fondator interactiune.ro.

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Detalii Am înțeles