close
close

Formular cerere ofertă

    Nume (obligatoriu)
    E-mail (obligatoriu)
    Telefon (obligatoriu)
    Observații

    Pictura. Fericire pe chip

    Cristina Kaminski

    Cristina-Emilia Kaminski este o iubitoare de pictură și artă. Inginer în extracte și aditivi naturali și pasionată de pictură, a dezvoltat  Ateliere Creative pentru copii și adulți și în prezent urmează studiile la Scoala de Artă, București, secția Artă decorativă. Pictura o definește, iar energia creativă cu care te învăluie la fiecare interacțiune, îți dă încredere și bucurie. Prin creațiile ei, te conduce către zone neexploatate, cu blândețe și cum chiar ea dorește să ne transmită – Pictează fericirea pe chipul tău!

    Ce trebuie să știm despre o afacere dezvoltată pornind de la pictură?

    Pictură este o afacere plină de creativitate. Trebuie să fii sigur că îți dorești să mergi pe drumul acesta plin de culoare. O viziune clară asupra creațiilor și o deschidere în explorarea diferitelor tehnici și stiluri artistice, nu trebuie să lipsească. Implică, bineînțeles și partea de cercetarea a pieței, gestionarea afacerii, platforme de vânzare, protecția proprietății intelectuale, construirea rețelelor de contacte și colaborări.

    Cum pot tinerii pasionați de pictură să își transforme pasiunea în business?

    În primul rând e necesar să se facă o cercetarea de piață, iar în funcție de zona aleasă, se clarifică nișa. Al doilea pas ar fi bugetul pentru materia primă, aici mă refer la materiale (pensule, culori, canvas, tricouri, blankuri – diferite modele, bijuterii din lemn, etc.), și ulterior, începe procesul de pictură a obiectelor. Când avem obiectele pictate, se stabilesc prețurile, în funcție de costurile materialelor și manoperă. Abia acum poți spune că ai un produs pe care îl poți vinde. Obiectele se pot comercializa in diferite moduri: la târguri de handmade, on-line, pe site-ul propriu, pe site-uri cu profil de vânzare, etc.

    Este importantă promovarea lucrărilor în mod activ pentru a crește vizibilitatea și a atrage clienții. Folosiți rețelele sociale, site-uri de vânzare online, bloguri, expoziții și alte mijloace de marketing pentru a vă prezenta creațiile în fața publicului larg.

    În perioada 2020-2022, economia României a fost afectată datorită stărilor de criză. În prezent economia își revine gradual, asta se vede în puterea de cumpărare a oamenilor. Cumpărătorii sunt mai prudenți în cheltuieli și pun accent pe produse și servicii ce aduc valoare adăugată.

    În timpul pandemiei m-am axat pe promovarea produselor pictate în mediul on-line, pe diferite rețele de socializare cu impact pe teritoriul României, apoi după pandemie, am început să explorez diferite târguri și expoziții.

    Cum pot tinerii să își asigure o afacere în zona culturală pe termen mediu și lung?

    Tinerii pot incepe prin clarificarea viziunii și obiectivele pentru care au decis să aleagă un business în zona culturală și ultierior, stabilirea unui scop pe termen lung. Fiți deschiși la schimbare și inovație într-un mediu cultural deschis. Adaptarea la schimbările tehnologice și bineinteles, adaptarea strategiilor și a ofertelor, pentru a răspunde cerințelor pieței.

    Susținerea continuă și creșterea personală, prin cursuri care pot îmbunătății abilitățile de management, creativitate, leadership. Rămâneți deschiși la feedback și învățați din experiențele și din greșelile dumneavoastră.  Construirea unei afaceri în domeniul care are ca scop principal pictura, este unul de durată, ce necesită consecvență și angajament pe termen lung.

    Un sfat pentru cititori:

    Fiți creativi, încercați și explorați diferite tehnici de pictură, sau artă decorativă, până când simțiți că v-ați găsit calea. Iar apoi, arătați-o cu toată încrederea lumii și veți fi surprinși de ce o să primiți înapoi, de la univers.

    Realizator, Diana Ciobotar

    Contact Icon
    expand_less
    Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
    Detalii Am înțeles